Rolando Pérez

är en konstnär och lärare i konst. Han är mycket mångsidig och har alltid tyckt om att experimentera med material, färg och form. Han har genom sitt pedagogiska arbete kunnat utveckla nya arbetsmetoder och möten med barnen har enligt honom själv hjälpt honom att utvecklas i sitt egna konstnärliga uttryck, fyllt av lekfullhet och nyfikenhet.

KONSTVERK

BIOGRAFI


född 1947 i San Antonio i Chile

bosatt i Södertälje


Rolando har varit yrkesverksam inom konsten i 35 år. Redan som barn fann han konsten och visste mycket tidigt att det var det han skulle arbeta med. Han utbildade sig som bildlärare vid Konsthögskolan i Santiago mellan åren 1969-1973. Rolando var politiskt engagerad och tvingades fly efter militärkuppen i september 1973 till Argentina. Efter ca ett år beslutade sig Rolando för att flytta till Sverige. Rolando fortsatte sin utbildning vid Konstfack i Stockholm mellan åren 1976-1980 och sedan dess har han arbetat som konstnär och konstpedagog.


Rolando har under större delen av sitt liv i Sverige varit bosatt i Södertälje och har varit mycket aktiv och verksam där, både genom undervisning av konst till barn och ungdomar, samt som aktiv konstnär med olika utställning och engagerad medlem i Södertälje Konstnärskrets.  Idag lever Rolando i Södertälje med sin fru Annika Olsson Pérez.


2013 avslutade han sina många år som pedagog inom Södertälje Kulturskola, för att nu fortsätta att arbeta som konstnär på heltid.


Offentliga Verk:

Fjärilar - Barnavårdscentralen, Salem, 1982

Conquistadorer - Karlbergs Sjukhus, Södertälje, 1987

Skulptur i Polen – Warszawa, 1989

Damen med Hunden - Huddinge, 1990

Offergåva till Gudarna - Södertälje Stadsbibliotek, 1993

Luna Stadsbibliotek , Södertälje, 1998